Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Inspirationen kommer ifrån en som gjorts dessert av apelsin och skorpor av saffransbulle och mandelspån. Så vi körde vår allergivänliga tappning med stekta saffranskrutonger, apelsinsmakande falsk mjölkfri färskostfyllning, apelsingrädde och granatäppelkärnor. Enkelt. Lyxigt. Magiskt gott. Otrolig kombination. Perfekt att göra om du har lite rester av saffransbulle, saffranskaka eller saffransskorpor. Även något ”gammalt” och torrt funkar utmärkt i det här fallet.
Du behöver:
- Bitar av saffansbulle eller liknande. Jag skar bitar ur denna saffranlimpa.
- olja för stekning
- apelsinsmakande falsk färskostfyllning enligt recept HÄR
- vegansk grädde (ex schlagfix) på tetra
- Saft och zest från apelsin, skal från 1 och saft från 1/2 till ca 4-5 dl vegansk grädde
- grantäppelkärnor
Gör så här:
- Börja med att steka upp bitar av saffransbulle/kaka i oljad panna tills gyllene, du kan även ta torra skorp- eller kakbitar och då skippar du stekningen. Lägg av för att svalna aningens.
- Mixa ihop fyllningen enligt recept.
- Vispa upp grädden med saften och zest, jag blandar dock allt i sifon och får färdig grädde på en gång.
- Varva alla komponenter i glas. Servera!