Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt och nötfritt.

Enkelt är ju alltid bäst, eller hur? Så är får ni ett enkelt sätt att piffa upp något så vanligt och klassiskt som popcorn. Ge det juliga smaker så som pepparkaka, saffran eller polkagris och gör det i en knäckig karamellisering. Eller gör den bara chokladdoppad. Servera flera smaker, snabbt ordnade, som varianter på julgodis.

Karamelliserade popcorn med juliga smaker

Du behöver:

  • 1 liter färdigpoppade popcorn, jag föredrar hemmapoppade (bara i olja) men vilka som helst fungerar.
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus eller vit sirap
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 krm bikarbonat
  • smaksättning enligt nedan
  • salt
  • 1-2 tsk pepparkakskrydda för pepparkakspopcorn
  • 0,5 g saffran för saffranspopcorn
  • Några droppar pepparmyntsolja och 1/2 dl krossade polkagrisar

Gör så här:

  1. Förbered popcornen.
  2. Blanda socker, sirap och margarin i kastrull, tillsätt smaksättning.
  3. Värm upp under omrörning på medel temperatur så att allt smälter. När färdigsmält och varmt, ta av från plattan och tillsätt bikarbonat, rör om hastigt och vänd i popcornen. Rör om så att allting täcks.
  4. Fördela popcornen på bakplåtspapper och salta.
  5. För polkagrispopcorn strö även över krossade polkagrisar.
  6. Låt svalna och stelna.
  7. Klart!

För chokladdoppade

  1. Smält choklad, låt svalna något. Doppa popcorn i choklad, fiska upp och fördela ut på bakplåtspapper och ställ svalt för att stelna. Går att göra både med vanliga popcorn och med karamelliserade popcorn enligt ovan för ”extra-allt”.