Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
En gräddig panacotta med kanelbullesmaker. Servera med valfri topping eller bara som den är. Karamelliserade äpplen och chokladsås vann överlägset.
Du behöver:
- 2,5 dl kokosmjölk -garant
- 1 dl vatten
- 1/2 dl socker eller honung
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1/8 riven muskotnöt, riv själv
- 2,25-2,5 gelatinblad beroende av hur fast du vill ha din pannacotta
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i blöt
- Koka upp kokosmjölk, vatten, och sötning med kryddningen
- Krama ur gelatinbladen och lägg i den varma vätskan
- Rör tills gelatinet smälter
- Låt svalna aningens
- Häll upp i formar och låt svalna
- Kyl i ca 6h eller över natten
- Servera med valfri topping eller bara som den är