Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja.
Som om det inte redan räcker med alla olika pannkaksrecept på bloggen… ? Här kommer ett till.
6 portioner
Du behöver:
smeten
- 5 dl mjöl (Ex. 1,5 dl vardera av majs- och rismjöl + 2 dl majsstärkelse)
- 1 tsk Xanthangummi
- 1/2 tsksalt
- 1 tsk mald kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk lönnsirap
- 7 dl vatten
- olja för stekning
fyllningen
- 5 msk farinsocker eller strösocker
- 3 msk mjölkfritt margarin
- 2 tsk kanel
Gör så här:
- Blanda samman samtliga torra ingredienser till smeten
- Tillsätt vatten och lönnsirap och vispa till en jämn smet, låt svälla 5 minuter
- Under tiden blandar du samman ingredienserna till fyllningen till en homogen och mjuk smet, lägg i en liten plastpåse och klipp av ett hörn (eller använd spritspåse)
- Hetta upp en panna med olja
- Häll i pannkakssmet (1 dl är lagom för en pannkaka) och spritsa i kanelfyllningen.
- Låt pannkakan stelna på undre lagret innan du försiktigt vänder den med fyllningen nedåt. Fyllningen smälter och skapar smaksatta håligheter med krispiga kanter.
- Klart! Servera med valfria tillbehör