Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja.

Som om det inte redan räcker med alla olika pannkaksrecept på bloggen… ? Här kommer ett till.

6 portioner

Du behöver:

smeten

  • 5 dl mjöl (Ex. 1,5 dl vardera av majs- och rismjöl + 2 dl majsstärkelse)
  • 1 tsk Xanthangummi
  • 1/2 tsksalt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk lönnsirap
  • 7 dl vatten
  • olja för stekning

fyllningen

  • 5 msk farinsocker eller strösocker
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • 2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Blanda samman samtliga torra ingredienser till smeten
  2. Tillsätt vatten och lönnsirap och vispa till en jämn smet, låt svälla 5 minuter
  3. Under tiden blandar du samman ingredienserna till fyllningen till en homogen och mjuk smet, lägg i en liten plastpåse och klipp av ett hörn (eller använd spritspåse)
  4. Hetta upp en panna med olja
  5. Häll i pannkakssmet (1 dl är lagom för en pannkaka) och spritsa i kanelfyllningen.
  6. Låt pannkakan stelna på undre lagret innan du försiktigt vänder den med fyllningen nedåt. Fyllningen smälter och skapar smaksatta håligheter med krispiga kanter.
  7. Klart! Servera med valfria tillbehör