Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja.
Som om det inte redan räcker med alla olika pannkaksrecept på bloggen… ? Här kommer ett till.
6 portioner
Du behöver:
smeten
- 5 dl mjöl (Ex. 1,5 dl vardera av majs- och rismjöl + 2 dl majsstärkelse)
 - 1 tsk Xanthangummi
 - 1/2 tsksalt
 - 1 tsk mald kardemumma
 - 2 tsk bakpulver
 - 2 msk lönnsirap
 - 7 dl vatten
 - olja för stekning
 
fyllningen
- 5 msk farinsocker eller strösocker
 - 3 msk mjölkfritt margarin
 - 2 tsk kanel
 
Gör så här:
- Blanda samman samtliga torra ingredienser till smeten
 - Tillsätt vatten och lönnsirap och vispa till en jämn smet, låt svälla 5 minuter
 - Under tiden blandar du samman ingredienserna till fyllningen till en homogen och mjuk smet, lägg i en liten plastpåse och klipp av ett hörn (eller använd spritspåse)
 - Hetta upp en panna med olja
 - Häll i pannkakssmet (1 dl är lagom för en pannkaka) och spritsa i kanelfyllningen.
 - Låt pannkakan stelna på undre lagret innan du försiktigt vänder den med fyllningen nedåt. Fyllningen smälter och skapar smaksatta håligheter med krispiga kanter.
 - Klart! Servera med valfria tillbehör
 
