Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Jag och kanel alltså. Kan inte få nog ?
Du behöver:
- Kakdeg enligt recept för wienerstänger/syltsnittar HÄR, du kan även byta mjölet mot bovetemjöl (3dl räcker då)
- 1 tsk kardemumma
- 2 msk mjölkfritt bredbart margarin
- 2 msk mjöl (valfri sort men förslagsvis bovete eller majsmjöl/majsstärkelse alternativt klibbrismjöl)
- 1 msk socker
- 1 msk kanel
- pärlsocker
Gör så här:
- Förbered degen enligt receptet men tillsätt även kardemumman
- Förbered fyllning: blanda ihop margarin, kanel, mjöl och socker till en homogen blandning och fyll i spritspåse. Kyl
- Värm upp ugnen till 175 grader
- Skåra kakorna som i ursprungsreceptet men istället för sylt fyller du skåran genom att spritsa ut kanel/margarin-fyllningen
- strö på pärlsocker
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter
- Ta ut och skär ut snittarna på diagonalen medan fortfarande varmt