Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt!
Med inspiration från Lindas bakskola gjorde jag en allergivänlig version på hennes kanelkaka i mikro på 1 minut. Perfekt när man får oväntat besök eller när man bara vill göra fika till någon enstaka person. Rör ihop direkt i muggen/formen. Gräddas styckvis i mikro på bara 1 minut.
1 portion
Du behöver:
- 1 msk socker
- 1 msk majsmjöl
- 1 msk majsstärkelse
- 1 krm fiberhusk
- 1 krm bakpulver
- 1/2 krm mald kardemumma
- 1 msk olja (ex raps eller solros, alternativt flytande/smält margarin)
- 2 msk vätska, ex 50/50 kokosmjölk/vatten eller bara vatten alternativt valfri växtdryck
- Något krm kanel att toppa med
- någon nypa socker att toppa med
Gör så här:
- Lägg alla torra ingredienser i en mugg eller annan värmetålig portionsstor form
- Häll i vätskorna och rör samman
- Strö på lite kanel
- Grädda i mikro på maxeffekt i 1 minut
- Ta ut, strö på socker och servera med glass eller grädde, eller bara som den är ?