Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En saftig och mjuk kaka (valfritt med lite äpple i) som toppas med ett lätt krispigt täcke med smak av kanel. SÅ mjuk. SÅ saftig. SÅ enkel att baka.

Du behöver:

  • 3 dl mjölblandning (ex. 1 dl vardera av majsmjöl, rismjöl/hirsmjöl och majsstärkelse)
  • 2 dl socker + 1 msk socker till topping
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 2 krm mald kardemumma (går att skipp)
  • 125 ml vatten
  • 100 g smält mjölkfritt margarin
  • 1 tsk kanel till topping
  • valfritt (rekommenderar om ni tål) med 1 grovt rivet, urkramat, rött äpple -SÅ gott
  • något att smöra och bröa en form med, ex. Margarin + mjöl

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser för sig och alla våta för sig (spara äpplet och toppingen)
  2. Blanda torra med våta och rör ihop en smet
  3. Vänd ner äpplet
  4. Häll upp i smörad och bröad form (25×25 cm eller vanlig springform om ca 20-24 cm i diameter går bra, det är inte så petigt -kakan blir bara varierande hög beroende på storlek på formen)
  5. Strö över kanel/socker-toppingen som du blandat ihop
  6. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 25 minuter
  7. Låt svalna Innan servering