Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.
Du behöver:
- Glutenfri pasta (jag föredrar majspasta) -formen valfri, här blev det skruvar på sonens önskemål
- Gula kantareller (färska eller förvällda)
- Gul lök
- Salladslök
- Soltorkade tomater (köpta men då OBS! för innehållet, eller hemmagjorda)
- Kokosmjölk
- buljong/vinägrett/dressing
- Honung
- Salt
- Svartpeppar
- Margarin/olja
SJÄLVKLART kan du själv variera smaksättningen
Gör så här:
- Finhacka gul löken
- Stek upp löken i het panna tillsammans med margarin/olja lagom tills att den svettas (blir glansig)
- Ta ur löken ur pannan
- Stek upp kantarellerna i het panna tillsammans med margarin/olja
- Krydda upp med salt och svartpeppar (eller önskad smaksättning) och lägg tillbaka löken
- Stek tillsammans en stund och ta sen av plattan
- Koka upp pastan tills att den precis NÄSTAN är färdig
- Spara lite av pastavattnet och häll sedan av pastan
- Hetta upp pannan med kantarellerna och löken igen. Lägg i pastan också.
- Lägg i soltorkade tomater, hela eller hackade
- Tillsätt antingen en aning buljong eller dressing/vinägrett (men obs! innehållet) -här blev det vinägrett gjord av olja, tomatpuré, vinäger, gräslök, salt, peppar, honung, citronskal, citronsaft. Låt fräsa lite.
- Tillsätt sist en aning kokosmjölk (bara några matskedar per portion) och likaså av pastavattnet. Låt fräsa på tills pastan är helt klar.
- Jag föredrar att tillsätta rå hackad salladslök först vid servering
- Ringla över en aning honung
- Salta och peppra