vegan

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

Du behöver:

  • Glutenfri pasta (jag föredrar majspasta) -formen valfri, här blev det skruvar på sonens önskemål
  • Gula kantareller (färska eller förvällda)
  • Gul lök
  • Salladslök
  • Soltorkade tomater (köpta men då OBS! för innehållet, eller hemmagjorda)
  • Kokosmjölk
  • buljong/vinägrett/dressing
  • Honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Margarin/olja

SJÄLVKLART kan du själv variera smaksättningen

Gör så här:

  1. Finhacka gul löken
  2. Stek upp löken i het panna tillsammans med margarin/olja lagom tills att den svettas (blir glansig)
  3. Ta ur löken ur pannan
  4. Stek upp kantarellerna i het panna tillsammans med margarin/olja
  5. Krydda upp med salt och svartpeppar (eller önskad smaksättning) och lägg tillbaka löken
  6. Stek tillsammans en stund och ta sen av plattan
  7. Koka upp pastan tills att den precis NÄSTAN är färdig
  8. Spara lite av pastavattnet och häll sedan av pastan
  9. Hetta upp pannan med kantarellerna och löken igen. Lägg i pastan också.
  10. Lägg i soltorkade tomater, hela eller hackade
  11. Tillsätt antingen en aning buljong eller dressing/vinägrett (men obs! innehållet) -här blev det vinägrett gjord av olja, tomatpuré, vinäger, gräslök, salt, peppar, honung, citronskal, citronsaft. Låt fräsa lite.
  12. Tillsätt sist en aning kokosmjölk (bara några matskedar per portion)  och likaså av pastavattnet. Låt fräsa på tills pastan är helt klar.
  13. Jag föredrar att tillsätta rå hackad salladslök först vid servering
  14. Ringla över en aning honung
  15. Salta och peppra