Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En underbart frisk och enkel paj med karibiska smaker i form av ananas och krispig kokos-smuldeg. Extragod att servera med kokosglass ? men funkar även bra med valfri glass/sorbet, kokosgrädde eller vaniljsås exempelvis.
Du behöver:
- 1 Mogen färsk ananas
- 100 g mjölkfritt margarin, jag kör Floras bredbara
- 1 dl socker
- 3 msk sirap (ger annan smak på sötman)
- 2,5 dl kokosflingor
- 1 dl kokosmjöl
- 1/2 dl majsmjöl
- 1/2 dl majsstärkelse
- 2 krm xanthangummi
- 3 krm bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela ananasen på mitten och gröp ut köttet. Skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar.
- Lägg ananasen i en ugnssäker form
- Blanda först margarin och socker till en jämn massa
- Tillsätt sirapen och rör ihop
- Blanda alla resterande torra ingredienser först för sig och sen ner i margarinmassan
- Arbeta den kladdiga smeten/degen tills den är jämnt blandad
- Fördela smeten över ananasen
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Klart!