Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En underbart frisk och enkel paj med karibiska smaker i form av ananas och krispig kokos-smuldeg. Extragod att servera med kokosglass ? men funkar även bra med valfri glass/sorbet, kokosgrädde eller vaniljsås exempelvis.

Du behöver:

  • 1 Mogen färsk ananas
  • 100 g mjölkfritt margarin, jag kör Floras bredbara
  • 1 dl socker
  • 3 msk sirap (ger annan smak på sötman)
  • 2,5 dl kokosflingor
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 2 krm xanthangummi
  • 3 krm bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Dela ananasen på mitten och gröp ut köttet. Skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar.
  3. Lägg ananasen i en ugnssäker form
  4. Blanda först margarin och socker till en jämn massa
  5. Tillsätt sirapen och rör ihop
  6. Blanda alla resterande torra ingredienser först för sig och sen ner i margarinmassan
  7. Arbeta den kladdiga smeten/degen tills den är jämnt blandad
  8. Fördela smeten över ananasen
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter
  10. Klart!