Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Den här superenkla och barnsligt goda rätten från barndomen 80/90-tal. Kassler/skinka och ananas i ugn med en krämigt gräddig sås. Ursprungligen med grädde eller crème fraiche. Allergitappning nu även på den.
Du behöver:
- 500g kassler/skinka eller även skivor av lätt brynt, saltad kyckling/fläskfilé går också bra
- 10 ananasringar (färska eller konserverade)
- 2 dl kokosmjölk
- 2dl valfri tomatbas (krossade/passerade tomater, salsa, ketchup, chilisås eller blandning av flera olika)
- ev. salt och peppar
- massa oregano (föredrar jag för den där pizza/hawaii-smaken)
- 2tsk vinäger
- 2tsk honung
- 1 pressad vitlök (går att utesluta)
- Valfri topping med riven veganost för dom som tål någon, annars färska örter (ex. persilja) -räcker gott och väl
Gör så här:
- Skär upp skinkan
- Varva skinkan med ananasskivor i en form (möjligen oljad före)
- Blanda kokosmjölk med tomatbas, vinäger, honung och pressad vitlök samt ev. kryddning (oregano tog jag)
- Häll kokosmjölksblandningen ovanpå kasslern
- Toppa med valfri topping
- Kör mitt i ugnen på 225grader i ca. 15-25minuter
- Servera med ris eller möjligen potatis för er som klarar det (gärna pressad potatis i sådana fall)