Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Med kebabkött, lök, vitlökssås, kebabsås, chilisås och peperoni blev det en krämig kebabvariant på pastasåsen. Mumsfilibaba!
4personer
Du behöver:
- Kebabkött (garanterat fritt från massa) enligt recept HÄR
- 2dl vitlökssås eller överbliven kebabsås enligt recept HÄR (vitlöks-)och HÄR (kebab-)
- 1dl tomat-tapenade enligt recept HÄR
- 2-3msk chilisås (går att utesluta)
- salt
- svartpeppar
- gul lök
- 2 dl pastavatten
- ev. cayenne
- inlagda peperoni (men obs! se innehållet utifrån dina allergi)
- glutenfri pasta (men obs! se innehållet)
- Olja eller mjölkfritt margarin för stekning
Gör så här:
- Sätt pasta på kokning enligt anvisning
- Hetta upp panna med olja och stek upp kebabköttet för lite yta (lägg åt sidan)
- Finhacka löken och stek även den i olja tills den svettas och lägg även den åt sidan
- Fräs tapenaden i het panna. Om pastan nu börjar bli färdig och vattnet är stärkelserikt, tillsätt då ett par deciliter av pastavattnet till tapenaden och låt den puttra samman till en tjock sås
- Häll i vitlökssåsen och chilisåsen
- Smaka av och smaksätt ev. mer mer kryddning
- Häll tillbaka kebabköttet och löken
- Tillsätt ev. peperoni alternativt andra valfria grönsaker så som paprika
- Smaka av
- Klart