kebabpasta

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Med kebabkött, lök, vitlökssås, kebabsås, chilisås och peperoni blev det en krämig kebabvariant på pastasåsen. Mumsfilibaba!

4personer

Du behöver:

  • Kebabkött (garanterat fritt från massa) enligt recept HÄR
  • 2dl vitlökssås eller överbliven kebabsås enligt recept HÄR (vitlöks-)och HÄR (kebab-)
  • 1dl tomat-tapenade enligt recept HÄR
  • 2-3msk chilisås (går att utesluta)
  • salt
  • svartpeppar
  • gul lök
  • 2 dl pastavatten
  • ev. cayenne
  • inlagda peperoni (men obs! se innehållet utifrån dina allergi)
  • glutenfri pasta (men obs! se innehållet)
  • Olja eller mjölkfritt margarin för stekning

Gör så här:

  1. Sätt pasta på kokning enligt anvisning
  2. Hetta upp panna med olja och stek upp kebabköttet för lite yta (lägg åt sidan)
  3. Finhacka löken och stek även den i olja tills den svettas och lägg även den åt sidan
  4. Fräs tapenaden i het panna. Om pastan nu börjar bli färdig och vattnet är stärkelserikt, tillsätt då ett par deciliter av pastavattnet till tapenaden och låt den puttra samman till en tjock sås
  5. Häll i vitlökssåsen och chilisåsen
  6. Smaka av och smaksätt ev. mer mer kryddning
  7. Häll tillbaka kebabköttet och löken
  8. Tillsätt ev. peperoni alternativt andra valfria grönsaker så som paprika
  9. Smaka av
  10. Klart