![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/91C49374-0B58-4D63-9988-862FDBD87C4F.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/91C49374-0B58-4D63-9988-862FDBD87C4F.jpeg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a. Veganskt och sockerfritt. Nyttigt men gott.
Kiwisorbet på bara EN ingrediens.
Världens enklaste recept.
Du behöver:
- Kiwi
- Blender alternativt stavmixer
Gör så här:
- Bara skala kiwin och skiva den i tjockare skivor och frys.
- Ta ut och kör i blender tills du får till en mjuk och len sorbet. Man kan blanda i lite vatten om det är så att kiwin var av en torrare variant.
- Man kan förstås också blanda i lite sötning, men med riktigt mogna kiwin behövs det absolut inte.
- Har man ingen blender kan man köra tvärtom: skala och dela kiwin, mixa den slät och sen frysa den i glassmaskin eller i skål men vispa emellanåt medan det fryser.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/04/75BAB2D1-6CEC-44FB-A8F1-0F180309D81B.jpeg?resize=1024%2C1024&ssl=1)