Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Den perfekta kladdkakan när du får oväntat besök eller när chokladsuget helt enkelt slår till lite plötsligt. Kladdkakan tar bara 2 minuter att tillaga, du kan enkelt göra enbart 1 portion och den lämnar enbart en mugg och matsked (bestick, ej mått) som disk efteråt. Behövs heller ingen ugn eftersom att kladdkakan tillagas i mikro. Snabbt, enkelt och gott.
1 portion
Du behöver:
- 1 rågad msk mjölkfritt margarin
- 2 msk kokosmjölk (eller annan växtdryck alternativt vatten/kaffe)
- 2 msk mjöl (ex. 1 msk majsstärkelse + 1 msk majsmjöl eller klibbrismjöl)
- 1 msk socker
- 1 msk kakaopulver
- 1 udd vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1 nypa bakpulver (kan uteslutas för ännu kladdigare resultat)
Gör så här:
- Klicka ner margarin och kokosmjölk i en mugg
- Mikra bara kanske 10 sekunder tills margarinet precis smält (eller iaf nästan)
- Rör runt
- Tillsätt mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, salt och eventuellt bakpulver
- Rör om
- Mikra på maxeffekt i ca. 45 sekunder till 1 minut (kortare tid ger kladdigare kaka)
- Låt svalna bara aningens
- Servera gärna med glass, lönnsirap, frukter/bär