![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/10/D71FCC03-3343-4074-8739-C2B285136515-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/10/D71FCC03-3343-4074-8739-C2B285136515.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Enkelt och SÅ gott. Kladdkaka i portionsstorlekar. Går snabbt att slänga ihop och väldigt bra att kunna förbereda utan att riskera torra bakverk.
20 stycken
Du behöver:
- 3,75 dl socker
- 75 g mjölkfritt margarin (flora)
- 2,25 dl vätska (jag föredrar kokosmjölk)
- 6 msk kakao
- ca. 3,75 dl mjölblandning (exempelvis 2,5 dl majsmjöl och 1,25 dl majsstärkelse)
- 1,5 tsk xanthangummi
- 2 tsk vaniljsocker
- 1-2 nypor salt
- 1 tsk bakpulver
- något att smöra och eventuellt något att bröa formarna med, ex mjölkfritt margarin och majsmjöl/majsströbröd
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/10/708E27DE-AC63-466C-9767-4EB174D09AD3.jpeg?resize=1024%2C768&ssl=1)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör samman socker och margarin, tillsätt kokosmjölken och rör samman
- Tillsätt alla torra ingredienser och rör till en homogen smet
- Smöra och bröa styckformar, jag gillar aluminiumformarna. Alla typer av formar behöver inte smöras och bröas, detta är ett eventuellt bara.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 min.
- Ta ut. Låt svalna. Kyl. Bäst seghet dagen efter.
- Pudra eventuellt med florsocker vid servering.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/10/28DF73B2-1F07-462F-B2BE-584987495D61.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)