Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Enkelt och SÅ gott. Kladdkaka i portionsstorlekar. Går snabbt att slänga ihop och väldigt bra att kunna förbereda utan att riskera torra bakverk.

20 stycken

Du behöver:

  • 3,75 dl socker
  • 75 g mjölkfritt margarin (flora)
  • 2,25 dl vätska (jag föredrar kokosmjölk)
  • 6 msk kakao
  • ca. 3,75 dl mjölblandning (exempelvis 2,5 dl majsmjöl och 1,25 dl majsstärkelse)
  • 1,5 tsk xanthangummi 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 nypor salt
  • 1 tsk bakpulver
  • något att smöra och eventuellt något att bröa formarna med, ex mjölkfritt margarin och majsmjöl/majsströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman socker och margarin, tillsätt kokosmjölken och rör samman
  3. Tillsätt alla torra ingredienser och rör till en homogen smet
  4. Smöra och bröa styckformar, jag gillar aluminiumformarna. Alla typer av formar behöver inte smöras och bröas, detta är ett eventuellt bara.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 min. 
  6. Ta ut. Låt svalna. Kyl. Bäst seghet dagen efter.
  7. Pudra eventuellt med florsocker vid servering.