Foto: Cissi Hammarström

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Ser kanske inte så mycket ut för världen men låt dig inte luras. Enkelt och gott. Påminner lite om friterad banan som du för övrigt finner recept på HÄR.

Du behöver:

  • 4 bananer
  • 100 g mjölkfritt margarin, rumstemperatur (jag använder Floras bredbara)
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 nypor salt
  • 2 dl mjöl (ex 1 dl vardera av majsmjöl och majsstärkelse eller enbart hirsmjöl)
  • 1/5 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Skiva bananer och lägg i botten av en form
  2. Blanda samman margarin, socker och sirap först och tillsätt sedan resterande ingredienser tills du får en len smet
  3. Bred ut smeten på bananerna
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 25 minuter, ska bli gyllenbrun
Foto: Cissi Hammarström