Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk!
Du kan förstås byta rabarber mot valfria bär/frukter.
Du behöver:
- 6dl rabarber skuren i små bitar
- 125 g mjölkfritt margarin (jag använder Floras bredbara)
- 1/2 dl kokosmjölk
- 1/2 dl sirap
- 2 dl socker
- 2 dl mjölblandning (1/2 dl majsmjöl, 1/2 dl rismjöl, 1 dl majsstärkelse) -går att byta, har även gjort med enbart bovetemjöl
- 1/2 tsk xanthangummi
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl boveteflingor
- 1/2 dl kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader
- Lägg rabarbern i botten i en ugnsfast form
- Blanda samman alla torra ingredienser förutom boveteflingorna
- Smält alla väta ingredienser i kastrull och låt svalna aningens innan du häller det över dom torra ingredienser o vispar till en smet
- Vänd sist ner biveteflingorna (dom behåller mer krisp om man inte tillsätter dom förrän nu)
- Häll smeten över rabarbern och bred ut
- Grädda ca 50-60 minuter tills gyllenbrun
- Lår svalna åtminstone en aning för bättre knäckighet
- Servera med glass eller vaniljsås förslagsvis. Du har flera olika recept på vaniljsås och vaniljkräm på bloggen.