Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Tunna och krispiga kokosflarn. Underbara! Servera som dom är eller fyllda alternativt toppade
32 kakor
Du behöver:
- 75g mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
- 2 dl kokosflingor
- 1,5 dl socker
- 1 nypa salt
- 3 msk mjöl (ex hirsmjöl eller majsmjöl/rismjöl)
- 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet och låt svalna aningens
- Blanda margarin med socker
- Tillsätt salt, kokosflingor och sist mjölet + bakpulver
- Låt gärna smeten stå 15-20 minuter
- Klicka ut smet glest på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt , ca. 0,5 msk/kaka tycker jag blir lagom (kakorna flyter ut) och 8 kakor/plåt
- Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, tills rejält gyllenbruna kanter
- Ta ut och låt svalna helt
- Servera som dom är eller med fyllning alternativt doppade i eller toppade med ringlad smält choklad av allergivänlig variant
Förslag på fyllning
- 100g violifes falska Philadelphia spread eller falsk färskost enligt recept HÄR
- 2 dl florsocker
- Smaksättning, ex 1 msk kakao, skal från lime, citron eller apelsin alternativt arom (ex. Puncharom eller hasselnötsarom, gärna då i kombination med Kakao på den sistnämnda)