Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Tunna och krispiga kokosflarn. Underbara! Servera som dom är eller fyllda alternativt toppade

32 kakor

Du behöver:

  • 75g mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
  • 2 dl kokosflingor
  • 1,5 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 3 msk mjöl (ex hirsmjöl eller majsmjöl/rismjöl)
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet och låt svalna aningens
  3. Blanda margarin med socker
  4. Tillsätt salt, kokosflingor och sist mjölet + bakpulver
  5. Låt gärna smeten stå 15-20 minuter
  6. Klicka ut smet glest på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt , ca. 0,5 msk/kaka tycker jag blir lagom (kakorna flyter ut) och 8 kakor/plåt
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, tills rejält gyllenbruna kanter
  8. Ta ut och låt svalna helt
  9. Servera som dom är eller med fyllning alternativt doppade i eller toppade med ringlad smält choklad av allergivänlig variant

Förslag på fyllning

  1. 100g violifes falska Philadelphia spread eller falsk färskost enligt recept HÄR
  2. 2 dl florsocker
  3. Smaksättning, ex 1 msk kakao, skal från lime, citron eller apelsin alternativt arom (ex. Puncharom eller hasselnötsarom, gärna då i kombination med Kakao på den sistnämnda)