Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

Kokospannacotta med smak av lime, förslagsvis toppad med passionsfrukt eller limegelé

2-4 portioner (beroende av storlek på portionerna)

Du behöver:

  • 2,5 dl kokosmjölk (utan tillsatser, använd helst bara det vita ”tjocka” ur en förpackning”)
  • 2 lime
  • 1,5 gelatinblad
  • 2 msk socker (går att utesluta)
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

  1. Lägg gelatinet i blöt
  2. Koka upp kokosmjölken med skal från 2 lime och saft från 1 + sockret
  3. När det kokar, ta av från plattan
  4. Tillsätt det urkramade gelatinet och rör tills det smälter
  5. Vispa sist i vaniljpulvret
  6. Låt svalna helt först
  7. Häll upp i små skålar och låt stelna i kylen i minst 4-6 timmar men kan ta även längre (beror lite på vilken kokosmjölk man använt och jag personligen tycker att resultatet blir bäst efter 1 natt i kylen), låt åtminstone stelna 2 h innan du lägger på topping OCH efter 1 h i kylen, se efter om det skurit sig (att kokosmjölk lägger sig på toppen och lime+vatten längst ner, i sådana fall är det nu bara att försiktigt försiktigt röra om i skålarna. Nu kommer det inte skära sig igen eftersom att stelningsprocessen startat.
  8. När du servera, toppa med med passionsfrukt eller limegelé (koka upp skal och saft från 2 lime med 2 msk socker och 2 msk vatten – ta av från plattan och rör i 1/2 gelatinblad och sen låter svalna innan du heller det på panacottan, låt stelna i kylen)

TIPS! Du kan även röra ner 50g smält, mjölkfri vit choklad i pannacottan efter steg 5.  = Kokospannacotta med smak av lime och och vit choklad. SUPERGOTT

panacotta