Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Ugn 175grader
Ingredienser:
- 125 g margarin
- 2msk sirap
- 1 dl socker
- 2 dl mjöl (Ex. 0,5dl majsmjöl, 0,5dl rismjöl, 0,5dl klibbrismjöl och 0,5dl majsstärkelse)
- 2 dl kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm saltCitronglasyr:
2 1/2 dl florsocker
2 msk pressad citronsaft
Dekoration
Skal från 1 citronGör så här:
- Blanda alla ingredienserna (gärna i matberedare eller med elvisp).
- Rulla ut degen på mjölat bakbord till två rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till något med handen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca. 8–10 minuter.
- Ta ut plåten och skär sneda kakor. Låt kakorna svalna.
- Om du vill ha glasyr på. Blanda samman florsocker och citronsaft tills det blir slätt. Spritsa tunna ränder av glasyren tvärs över kakorna. Riv citronskal över kakorna innan glasyren har stelnat.
- Bryt isär kakorna när glasyren har stelnat.