Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Ugn 175grader


Ingredienser:

  • 125 g margarin
  • 2msk sirap
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjöl (Ex. 0,5dl majsmjöl, 0,5dl rismjöl, 0,5dl klibbrismjöl och 0,5dl majsstärkelse)
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm saltCitronglasyr:
    2 1/2 dl florsocker
    2 msk pressad citronsaft
    Dekoration
    Skal från 1 citron

    Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna (gärna i matberedare eller med elvisp).
  2. Rulla ut degen på mjölat bakbord till två rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till något med handen.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca. 8–10 minuter.
  4. Ta ut plåten och skär sneda kakor. Låt kakorna svalna.
  5. Om du vill ha glasyr på. Blanda samman florsocker och citronsaft tills det blir slätt. Spritsa tunna ränder av glasyren tvärs över kakorna. Riv citronskal över kakorna innan glasyren har stelnat.
  6. Bryt isär kakorna när glasyren har stelnat.