Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, majs, ris och nötter bl.a.
Något av det enklaste man kan göra i kak-/fikaväg. Fungerar utmärkt att smaksätta också, ex med saffran, limeskal, apelsinskal, citronskal, kardemumma, chokladdoppad botten mm. Krispig yta och ett oerhört lätt och mumsigt inre.
16 stycken
Du behöver:
- 5 dl kokosflingor
- 50g mjölkfritt margarin
- 1,5 dl socker
- 1 dl kokosmjölk
- 4 tsk kokosmjöl (går att byta ut men ger enligt mig det tveklöst bästa resultatet)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet
- Blanda samman kokosmjölk och socker
- Tillsätt kokosflingor och margarin
- Arbeta sist in mjölet
- Låt svälla åtminstone 10 minuter
- Kläm ihop bollar i handflatan och lägg på bakplåtsklädd plåt, forma försiktigt en topp.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills gyllenbrun topp.
- Ta ut och låt svalna på plåten