Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Underbara klassiska, enkla, kaka
Du behöver:
- 200 mjölkfritt margarin (jag använder Floras mjölkfria bredbara)
- 2 dl socker
- 2 msk vaniljsocker
- 2 msk sirap
- 5 dl mjöl (ex. 1,5 vardera av majs- och rismjöl + 2 dl majsstärkelse, går även att variera för majs- och risfri variant -jag bakar nu på hirsmjöl och bovete bl.a.)
- 1 tsk xanthangummi
- 2 tsk bakpulver
Gör så här:
- Blanda samman margarin, socker, vaniljsocker och sirap
- Tillsätt alla torra ingredienser
- Rör ihop till en deg
- Med hjälp av välmjölade händer dela degen i 4 lika stora delar och rulla vardera till en rulle lika lång som en ugnsplåt
- Lägg 2 av rullarna åt gången på bakplåtspappersklädd plåt, platta till med händerna, och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12 minuter
- Ta ut, skär diagonala skivor innan kakan stelnar
- Låt svalna helt på plåten
- Klart.
- OM det fortfarande skulle vara lätt mjuka kakor, risken finns ex. om man byter ut mjöler i fel proportioner -då är det bara att vända på kakorna och låta torka i ugnen på ca 50-70 grader i någon timme och låt sen kallna helt på nytt