körsbärsbröd2

Använd:

  • Recept för favoritbröd
  • Lite extra mjöl till utbak
  • Körsbär

körsbärsbröd1

Gör så här:

  1. Kärna ur körsbären
  2. Koka upp körsbär tills dom karamelliserats och blir mer som en sylt (men använd inget socker)
  3. Låt kallna
  4. Gör recept för favoritbröd (men uteslut kryddning)
  5. Låt brödet jäsa första gången enligt anvisning
  6. Vid utbakning knåda in dom karamelliserade körsbären (mängd efter eget tycke) och knåda även in lite extra mjöl (med tanke på att körsbären tillför vätska). Jag tog så pass mycket extramjöl att degen återigen gick att arbeta bra på välmjölad bänk (först blir den ju väl så kletig när körsbären tillsätts)
  7. Arbeta degen till valfri form (baguette, limpa eller runt som jag gjorde) och lägg på bakplåtspapper
  8. Låt degen jäsa en andra gång under bakduk (30min)
  9. Sätt på ugnen på 225grader, lägg in en plåt i ugnen
  10. När brödet jäst färdigt, skåra och för in bakplåtspapperet på den redan upphettade plåten i ugnen
  11. Grädda enligt anvisning för favoritbröd
  12. Låt svalna innan du skär upp

TIPS! För er som tål, använd gärna några delar mandelmjöl då mandel och körsbär gifter sig fint. Själv tog jag lite mandelarom (helt fritt från mandel) i degspadet för 1 sats och det gick också bra

körsbär