Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Enkelt och barnsligt gott.
ca. 4-6 personer
Du behöver:
- ca 300 g valfri korv
- 2 stora morötter
- 1 stor sötpotatis
- 15 cm av det vita från en purjolök
- 1/2 rotselleri
- 2 palsternackor eller 4 potatisar (mjöliga)
- 1 gul lök
- 2 lagerblad
- 5 vitpepparkorn
- vatten+ salt/buljong (1 buljongtärning eller hemmagjord buljong)
- 1 dl kokosmjölk
- 1 tsk vinäger
- peppar (vit- och svart-)
- olja för stekning
- 1 näve persilja
Gör så här:
- Skala och skär grönsaker i små kuber
- Fräs grönsaker i gryta i olja
- Tillsätt vatten eller buljong tills grönsakerna täcks
- Koka upp och låt sen småputtra tills grönsakerna mjuknat
- Tillsätt korven i bitar och låt puttra tills korven är genomvarm
- Tillsätt även kokosmjölken och vinägern
- Smaka av med salt och peppar.
- Ta av.
- Tillsätt sist persiljan
- Låt mer än gärna stå och gotta till sig, alltid exempelvis än godare dagen efter (anledning varför jag ofta förbereder morgondagens middag på kvällen innan)