Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Enkelt och barnsligt gott.

ca. 4-6 personer

Du behöver:

  • ca 300 g valfri korv
  • 2 stora morötter
  • 1 stor sötpotatis
  • 15 cm av det vita från en purjolök
  • 1/2 rotselleri
  • 2 palsternackor eller 4 potatisar (mjöliga)
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • vatten+ salt/buljong (1 buljongtärning eller hemmagjord buljong)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk vinäger
  • peppar (vit- och svart-)
  • olja för stekning
  • 1 näve persilja

Gör så här:

  1. Skala och skär grönsaker i små kuber
  2. Fräs grönsaker i gryta i olja
  3. Tillsätt vatten eller buljong tills grönsakerna täcks
  4. Koka upp och låt sen småputtra tills grönsakerna mjuknat
  5. Tillsätt korven i bitar och låt puttra tills korven är genomvarm
  6. Tillsätt även kokosmjölken och vinägern
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Ta av.
  9. Tillsätt sist persiljan
  10. Låt mer än gärna stå och gotta till sig, alltid exempelvis än godare dagen efter (anledning varför jag ofta förbereder morgondagens middag på kvällen innan)