Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Supersnabbt, superenkelt, med få ingredienser, populärt hos barn och riktigt gott.
Går att variera MASSOR. Variera korven både i sort och i hur du skär, byt ut eventuella grönsaker, olika pastasorter, ris, gör kryddig eller mild. Går alltid hem hos barnen här i hushållet. Smakar INTE kokosmjölk!
Du behöver:
- Korv (obs! Se innehållet) men går även att byta ut mot skinka, bacon etc
- Kokosmjölk (ca. 1dl/portion)
- vinäger (ca 1/2 tsk/portion) -går att byta mot ättika (Obs! ha koll på innehåll p.g.a. tillsatser som kan utvunnits ur ämnen som kan vara direkt allergena, ex. vete)
- ketchup/tomatpuré/krossade tomater (ca 1/2-1msk kethup/portion, för krossade tomater per -använd efter smak)
- ev. valfria grönsaker så som lök, zucchini, morötter, paprika etc (alternativt skippa helt)
- ev. kryddning så som salt, peppar, chili, örter
Gör så här:
- Hacka/riv/skär eventuella grönsaker
- Om grönsaker som behöver lite tid för tillagning så som ex. lök och morot fräs dom först, om grönsaker som enbart ska tillagas lätt, som paprika, tillsätt senare)
- Tillsätt skuren korv och stek tills yta
- Tillsätt ketchup/tomatpuré/krossade tomater
- Häll även i kokosmjölk
- Tillsätt vinäger/ättika och låt koka
- Smaka av med kryddning (kom ihåg att mer syra/ketchup dämpar kokossmaken)
- I slutet kan man tillsätta svartpeppar/hackad paprika/ärtor/chili etc.
Klart!
Det som tar längst tid är pastan/riset som man serverar med (eller varför inte med potatismos för er som tål)