Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

6-8 personer

Du behöver:

  • 500g rostasfilé eller högrev i bit
  • 2 stora sötpotatisar (gärna olika färger) eller 1 sötpotatis och 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 10-12 pepparkorn (gärna blandat svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • gärna lite buljong (jag använder hemkokt, ju godare buljong desto godare soppa)
  • vatten
  • salt
  • peppar
  • olja för stekning

Gör så här: 

  1. Rensa köttet och skär det i små bitar, typ tärningar om ”pyttipanna-storlek”
  2. Skala grönsaker och skär i lika stora bitar
  3. Salta och peppra köttet och fräs i olja i het gryta lite fort för yta
  4. Tillsätt grönsakerna och fräs enbart en kort stund
  5. Häll över vatten så att köttet täcks och koka upp
  6. Skumma av
  7. Tillsätt pepparkornen, lagerblad och buljongen
  8. Sänk temperaturen och låt småputtra ett par timmar, tills köttet är mört. Ca. 1,5-2h.
  9. Smaka av