Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Krabbelurer är som en blandning mellan pannkaka och mjuk bakad kaka, nästan som en stekt sockerkaka. Gärna vända i socker och kanel. Servera med frukt/bär, grädde/glass eller lönnsirap exempelvis. Funkar bra att steka i stekpanna, plättlagg eller på stekhäll.
8-10 st
Du behöver:
- 2 dl mjölblandning (ex 1 dl vardera av majsmjöl och majsstärkelse)
- 2-3 msk socker
- 1 dl växtdryck (jag blandar 50:50 kokosmjölk av asiatisk typ med vatten)
- 1/2 dl hett vatten
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk neutral olja, ex raps
- socker eller kanel/socker att vända i
- olja att steka i
Gör så här:
- Måtta upp fiberhusken i en värmetålig skål. Tillsätt det heta vattnet och vispa till en gelé
- Tillsätt växtdryck, socker och olja och vispa samman
- Tillsätta alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet (ibland kör jag med stavmixer)
- Låt smeten svälla ett par minuter för bästa resultat
- Hetta upp en lagg, stekpanna eller stekhäll till medelhög temperatur -inte hög för då bränns ytan innan den är genomgräddad
- Stek krabbelurer i olja, ta av -vänd i socker/kanel och servera