Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Krabbelurer är som en blandning mellan pannkaka och mjuk bakad kaka, nästan som en stekt sockerkaka. Gärna vända i socker och kanel. Servera med frukt/bär, grädde/glass eller lönnsirap exempelvis. Funkar bra att steka i stekpanna, plättlagg eller på stekhäll.

8-10 st

Du behöver:

  • 2 dl mjölblandning (ex 1 dl vardera av majsmjöl och majsstärkelse)
  • 2-3 msk socker
  • 1 dl växtdryck (jag blandar 50:50 kokosmjölk av asiatisk typ med vatten)
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk neutral olja, ex raps
  • socker eller kanel/socker att vända i
  • olja att steka i

Gör så här:

  1. Måtta upp fiberhusken i en värmetålig skål. Tillsätt det heta vattnet och vispa till en gelé
  2. Tillsätt växtdryck, socker och olja och vispa samman
  3. Tillsätta alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet (ibland kör jag med stavmixer)
  4. Låt smeten svälla ett par minuter för bästa resultat
  5. Hetta upp en lagg, stekpanna eller stekhäll till medelhög temperatur -inte hög för då bränns ytan innan den är genomgräddad
  6. Stek krabbelurer i olja, ta av -vänd i socker/kanel och servera