Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En väldigt enkel och oerhört snabb men smakrik sås till pasta (går även att servera till ris)
Du behöver:
- 350 g kräftstjärtar eller räkor utan skal (Går både med råa och tillagade, tinade eller inlagda i lake)
- 1 gul lök
- 3 stjälkar selleri
- 1 liten röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl chilisås eller krossade tomater alternativt 2-3 msk tomatpuré (ajvar Relish funkar också)
- 3 dl kokosmjölk (Ren tillsatsfri för att undvika kokossmak)
- 2 tsk vinäger (Gärna balsamico)
- 1/2 röd chili (valfritt)
- valfritt med 1 kuvert/0,5 g saffran
- 1/2 kruka persilja (går att byta mot ex thaibasilika eller basilika)
- olja för stekning
- En klick vegansk majonnäs och några droppar tabasco fullbordar rätten
Gör så här:
- Finhacka lök, vitlök, selleri, paprika och chili
- Fräs grönsakerna glansiga och mjuka i olja i het panna
- Tillsätt saffran (mortlad), vinäger, chilisås och kokosmjölk och låt puttra några minuter
- Tillsätt kräftstjärtar eller räkor, låt bara värmas upp om tillagade men låt tillagas om råa (tar oavsett max några minuter)
- Toppa med finhackade örter
- Servera med valfri glutenfri pasta (eller med ris), majo och tabasco