Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt enkel och oerhört snabb men smakrik sås till pasta (går även att servera till ris)

Du behöver:

  • 350 g kräftstjärtar eller räkor utan skal (Går både med råa och tillagade, tinade eller inlagda i lake)
  • 1 gul lök
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 liten röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl chilisås eller krossade tomater alternativt 2-3 msk tomatpuré (ajvar Relish funkar också)
  • 3 dl kokosmjölk (Ren tillsatsfri för att undvika kokossmak)
  • 2 tsk vinäger (Gärna balsamico)
  • 1/2 röd chili (valfritt)
  • valfritt med 1 kuvert/0,5 g saffran
  • 1/2 kruka persilja (går att byta mot ex thaibasilika eller basilika)
  • olja för stekning
  • En klick vegansk majonnäs och några droppar tabasco fullbordar rätten

Gör så här:

  1. Finhacka lök, vitlök, selleri, paprika och chili
  2. Fräs grönsakerna glansiga och mjuka i olja i het panna
  3. Tillsätt saffran (mortlad), vinäger, chilisås och kokosmjölk och låt puttra några minuter
  4. Tillsätt kräftstjärtar eller räkor, låt bara värmas upp om tillagade men låt tillagas om råa (tar oavsett max några minuter)
  5. Toppa med finhackade örter
  6. Servera med valfri glutenfri pasta (eller med ris), majo och tabasco