![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/8AEE1B2C-A15F-4541-8569-47F2C5C835D8.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/8AEE1B2C-A15F-4541-8569-47F2C5C835D8.jpeg?fit=676%2C574&ssl=1)
Vegansk och fri från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Tips på enkel vegansk maträtt. variera mängderna efter eget tycke
Du behöver:
- Pasta av glutenfri variant
- Ajvar relish, obs! kontrollera innehållet
- Falsk majonnäs, köpt eller enligt recept HÄR
- Portabellosvamp (1 per person) + olja, salt och peppar
- Ruccola
- Soltorkad tomat inlagd i olja
- Oliver, skivade
- Falsk parmesan, Green vie har en underbar variant
- Rödlök
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/2D2C4207-500F-4604-B9F2-0EFB0AC44535.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Gör så här:
- Koka pasta enligt anvisning
- Skiva och stek portabellosvampen i olja tills rejält brynt -salta och peppra
- Mixa samman 50/50 av ajvar och majonnäs
- Skiva löken
- Blanda samman svamp, ruccola, oliver, tomaterna och rödlök med pastan
- Häll över rikligt med ajvar-majon
- Blanda
- Servera toppad med den falska osten
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/2B90C5B1-7E3D-4E16-83F0-3B1262674B3A.jpeg?fit=676%2C585&ssl=1)