kramigpastakramigpasta2

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En krämig pastarätt med mycket smak av timjan, rosmarin, persilja, lime och en aning muskotnöt

6 personer

Du behöver:

  • 4 msk mjölkfritt margarin (eller olja)
  • 1 msk timjan (färsk eller torkad)
  • 1 msk rosmarin (färsk eller torkad)
  • 600g kycklingfilé (du kan även byta ut mot skaldjur om du tål det) eller skippa helt för vegetariskt alternativ
  • 1 rågad msk tomatpuré (går att utesluta)
  • 1 tsk honung (går att utesluta)
  • salt
  • peppar
  • 3 msk klibbrismjöl (eller annat mjöl för redning)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk senap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 dl buljong (jag kör min hemkokta) eller vatten och möjligen senare mer kryddning
  • 1 lök
  • 1 kruka persilja
  • 3 salladslökar
  • 1-1,5 tsk riven muskotnöt
  • 1/2-1 lime (saften)
  • Glutenfri pasta (obs. Se innehållet. Här har jag använt rårispasta)

kramigpasta3

Gör så här:

  1. Börja med att hetta upp oljan i en gryta/kastrull
  2. Tillsätt timjan och rosmarin
  3. Vänd ner kycklingen som du strimlad upp i småbitar
  4. Salta och bryn kycklingen
  5. Tillsätt tomatpuré och honung och rör runt så kycklingen får en fin glacering
  6. Ta av kycklingen när bara precis klar och lägg undan ett tag
  7. Häll istället mjölet i grytan och fånga upp alla goda smaker från botten
  8. Tillsätt kokosmjölk och buljong samt senap och vinäger för att neutralisera kokossmaken (rätten ska INTE smaka kokos)
  9. Låt detta puttra medan du vispar. Såsen kommer att reda sig med mjölet.
  10. Sänk värmen
  11. Tillsätt löken, salladslöken och persiljan som du finhackat
  12. Riv i muskotnöt
  13. Ta en stavmixer och mixa samman såsen till slät blandning (går att skippa)
  14. och pressa i lime
  15. Salta och peppra efter tycke
  16. Koka pastan vid sidan om enl. anvisning, låt rinna av och vänd ner i såsen. Tillsätt även kycklingen.
  17. Servera med lite färsk persilja och lime