Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Denna underbara gryta med massa smak är ändå oerhört enkel att göra. Du kan göra den med kyckling/kalkon eller med fläskfilé.
Du behöver:
- 500g fläskfilé eller kycklingfilé (bröst eller lår)
- 2dl kokosmjölk
- 1/2 dl chilisås eller krossade/passerade tomater
- 2dl buljong
- 100g ölkorv/salami (se över innehållet)
- 2 vitlöksklyftor (pressade eller rivna)
- 1 näve / 1 dl syltlök
- 1 näve / 1 dl cornichons eller hel saltgurka
- 1/2 näve / 0,5 dl oliver
- 1 msk paprikapulver
- 1tsk spiskummin (går bara att utesluta om så önskas)
- 1 tsk klibbrismjöl
- salt
- svartpeppar
- Mjölkfritt margarin eller olja för stekning
- 1 näve färsk basilika eller spenat om så önskas
Gör så här:
- Skär upp köttet, fläskfilé eller kycklingfilé
- Salta och peppra
- Stek yta på köttet i olja/margarin i het panna/gryta
- Tillsätt bitar av salamin, syltlöken, cornichons och oliver
- Häll på kokosmjölk, buljong, chilisås som du först vispat samman med klibbrismjölet, paprikakryddan, spiskummin och vitlöken
- Låt koka upp, sänk värmen och låt småputtra tills köttet är färdigtillagat (ca. 5-10 minuter)
- Tillsätt först i slutet eventuella örter
- Servera med ris eller för er som tål, ex. pressad eller kokt potatis