Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Denna underbara gryta med massa smak är ändå oerhört enkel att göra. Du kan göra den med kyckling/kalkon eller med fläskfilé.

Du behöver:

  • 500g fläskfilé eller kycklingfilé (bröst eller lår)
  • 2dl kokosmjölk
  • 1/2 dl chilisås eller krossade/passerade tomater
  • 2dl buljong
  •  100g ölkorv/salami (se över innehållet)
  • 2 vitlöksklyftor (pressade eller rivna)
  • 1 näve / 1 dl syltlök
  • 1 näve / 1 dl cornichons eller hel saltgurka
  • 1/2 näve / 0,5 dl oliver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1tsk spiskummin (går bara att utesluta om så önskas)
  • 1 tsk klibbrismjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • Mjölkfritt margarin eller olja för stekning
  • 1 näve färsk basilika eller spenat om så önskas

Gör så här:

  1. Skär upp köttet, fläskfilé eller kycklingfilé
  2. Salta och peppra
  3. Stek yta på köttet i olja/margarin i het panna/gryta
  4. Tillsätt bitar av salamin, syltlöken, cornichons och oliver
  5. Häll på kokosmjölk, buljong, chilisås  som du först vispat samman med klibbrismjölet, paprikakryddan, spiskummin och vitlöken
  6. Låt koka upp, sänk värmen och låt småputtra tills köttet är färdigtillagat (ca. 5-10 minuter)
  7. Tillsätt först i slutet eventuella örter
  8. Servera med ris eller för er som tål, ex. pressad eller kokt potatis