Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 2-3dl tillagade kronärtskockshjärtan (köpta marinerade eller konserverade på burk -se över innehållet -eller hemkokt)
- 1dl solrosfrön
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stjälkar salladslök (det vita)
- ev. olja (ex. raps- eller oliv)
- salt
- peppar
Gör så här:
- Hacka den vita delen på löken och pressa vitlöken
- Mixa samman löken med solrosfrön och kronärtskockshjärtan tills du får en pasta
- Använd ev. olja för att få till en bättre konsistens (om det behövs)
- Smaka av med salt och peppar
- Klart!
TIPS! Gott som pålägg OCH att blanda med pasta för en krämig pasta med smak av kronärtskocka. Kan även tillsätta andra grönsaker, kött etc i pastaröran (ungefär som pasta-pesto fast med annan smak)