kronärts

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

  • 2-3dl tillagade kronärtskockshjärtan (köpta marinerade eller konserverade på burk -se över innehållet -eller hemkokt)
  • 1dl solrosfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar salladslök (det vita)
  • ev. olja (ex. raps- eller oliv)
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Hacka den vita delen på löken och pressa vitlöken
  2. Mixa samman löken med solrosfrön och kronärtskockshjärtan tills du får en pasta
  3. Använd ev. olja för att få till en bättre konsistens (om det behövs)
  4. Smaka av med salt och peppar
  5. Klart!

TIPS! Gott som pålägg OCH att blanda med pasta för en krämig pasta med smak av kronärtskocka. Kan även tillsätta andra grönsaker, kött etc i pastaröran (ungefär som pasta-pesto fast med annan smak)