Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Currysås kan man variera något oerhört. Har redan ett par olika currysåsrecept på bloggen, en klassisk och en med mango och curry, båda går utmärkt att använda att blanda med kyckling och valfria grönsaker till en currygryta MEN det här receptet är min favorit när det kommer till kyckling i currysås. Grytan har en krämig och mild smak av curry, härlig sötma frän äpple och lite sting av vitlök. Funkar utmärkt att göra just med kyckling men även helt vegansk med valfria grönsaker bara.

4 personer

Du behöver:

  • 3 kycklingfiléer
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Salt (gärna örtsalt)
  • peppar
  • 1,5 msk curry (OBS. kontrollera innehållet, kom ihåg att bockhornsklöver är en baljväxt)
  • 1 stor gul lök
  • 1 rött äpple
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk senap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 msk chilisås, ketchup eller tomatpuré
  • 1 dl Äppeljuice
  • 1 dl buljong
  • 1msk majsstärkelse
  • Valfritt med salladslök, paprika eller urkärnad tomat
  • Olja för stekning

Gör så här:

  1. Finhacka lök, skiva vitlöken tunt och strimla äpplet och lägg undan
  2. Skär kycklingen i grytstora bitar, salta och peppra
  3. Fräs kycklingen i olja i het panna tillsammans med vitlöken
  4. Tillsätt löken och låt steka tills den svettas
  5. Blanda samman alla resterande ingredienser förutom salladslök/paprika och/eller tomaten ochctillsätt i grytan
  6. Lägg även i äpplet
  7. Låt koka så att såsen tjocknar och kycklingen blir färdigtillagad
  8. Smaka av med ev. mer kryddning
  9. Toppa med finhackad salladslök/paprika/urkärnad tomat