Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En rätt med en gräddig och smakrik sås som i alla fall uppskattades rejält också av barnen här hemma.
Du behöver:
- 800g kycklingfilé, lår eller bröst -helst lår
- 400g tomater i konserver, krossade/hela/passerade -spelar ingen roll
- 2,5 dl kokosmjölk av ren asiatisk sort, inte kokosdryck
- 1/2 kruka färsk salvia
- 2 stora vitlöksklyftor
- 2 tsk balsamico (går att utesluta)
- salt
- peppar
- lökpulver
- olja för stekning
Gör så här:
- Ansa kycklingen och krydda väl med salt, peppar och lökpulver
- Fräs kycklingen på bägge ytor i het oljad panna för yta, ska inte blir färdig rakt igenom
- Ta av kycklingen
- Mixa samman kokosmjölk och tomatsås och häll ner i pannan
- Riv/pressa i vitlöken och hacka salvia och lägg i
- Tillsätt balsamico och låt småputtra några minuter, smaka av med kryddning
- Lägg tillbaka kycklingen + ev saft som runnit ur kycklingen
- Låt puttra ca 5-10 minuter tills kycklingen är färdigtillagad.
- Toppa med salvia och servera med kokt ris, quinoa eller hirs exempelvis. Funkar även bra till klyftpotatis.