Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En rätt med en gräddig och smakrik sås som i alla fall uppskattades rejält också av barnen här hemma.

Du behöver:

  • 800g kycklingfilé, lår eller bröst -helst lår
  • 400g tomater i konserver, krossade/hela/passerade -spelar ingen roll
  • 2,5 dl kokosmjölk av ren asiatisk sort, inte kokosdryck
  • 1/2 kruka färsk salvia
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 tsk balsamico (går att utesluta)
  • salt
  • peppar
  • lökpulver
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Ansa kycklingen och krydda väl med salt, peppar och lökpulver
  2. Fräs kycklingen på bägge ytor i het oljad panna för yta, ska inte blir färdig rakt igenom
  3. Ta av kycklingen
  4. Mixa samman kokosmjölk och tomatsås och häll ner i pannan
  5. Riv/pressa i vitlöken och hacka salvia och lägg i
  6. Tillsätt balsamico och låt småputtra några minuter, smaka av med kryddning
  7. Lägg tillbaka kycklingen + ev saft som runnit ur kycklingen
  8. Låt puttra ca 5-10 minuter tills kycklingen är färdigtillagad.
  9. Toppa med salvia och servera med kokt ris, quinoa eller hirs exempelvis. Funkar även bra till klyftpotatis.