Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En oerhört enkel maträtt som går snabbt att tillaga, full av smaker
4-6 portioner
Du behöver:
- 3 kycklingbröstfiléer
- ca. 3 dl grönsaker, ex. 1/2 bukett broccoli, 2 morötter -skalade och tärnade eller skivade, 1 dl ärtor eller majs (eller 3 dl wokgrönsaker)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk torkad oregano alternativt 2-3 msk färsk hackad oregano
- 1,5 dl kokosmjölk
- 1, 5 dl buljong
- 3 dl vatten
- 0,5 dl klibbrismjöl
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 2 tsk senap
- salt
- svartpeppar
- olja för stekning
Gör så här:
- Skär kycklingen i grytbitar
- Salta och peppra
- Bryn kycklingen i olja i het panna
- Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök
- Blanda samman samtliga våta ingredienser med mjölet och tillsätt i pannan
- Låt såsen redas tjock av värmen
- Tillsätt grönsakerna och låt dom ta värme (låt tillagas en kort stund om du använder färska grönsaker -tänk på att exempelvis morötter har längre koktid än broccoli och tillsätt grönsakerna därför i ordning -wokgrönsaker fungerar utmärkt men jag föredrar färska)
- Tillsätt även oreganon
- Salta och peppra generöst under avsmakning
- KLART!
- Servera exempelvis till ris