Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En oerhört enkel maträtt som går snabbt att tillaga, full av smaker

4-6 portioner

Du behöver:

  • 3 kycklingbröstfiléer
  • ca. 3 dl grönsaker, ex. 1/2  bukett broccoli, 2 morötter -skalade och tärnade eller skivade, 1 dl ärtor eller majs (eller 3 dl wokgrönsaker)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad oregano alternativt 2-3 msk färsk hackad oregano
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1, 5 dl buljong
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl klibbrismjöl
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk senap
  • salt
  • svartpeppar
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i grytbitar
  2. Salta och peppra
  3. Bryn kycklingen i olja i het panna
  4. Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök
  5. Blanda samman samtliga våta ingredienser med mjölet och tillsätt i pannan
  6. Låt såsen redas tjock av värmen
  7. Tillsätt grönsakerna och låt dom ta värme (låt tillagas en kort stund om du använder färska grönsaker -tänk på att exempelvis morötter har längre koktid än broccoli och tillsätt grönsakerna därför i ordning -wokgrönsaker fungerar utmärkt men jag föredrar färska)
  8. Tillsätt även oreganon
  9. Salta och peppra generöst under avsmakning
  10. KLART!
  11. Servera exempelvis till ris