![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/09/1F245F49-6074-4F2F-873D-53BEFF798411.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/09/1F245F49-6074-4F2F-873D-53BEFF798411.jpeg?fit=676%2C498&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Du behöver:
- Kycklingbröstfile, 1 per person
- Ingredienser till pepparsås enligt recept HÄR, 1 sats för ca 2-3 personer
- olja för stekning
- 1 näve färsk persilja, valfritt
Gör så här:
- Vispa samman ingredienserna (förutom mjöl för redning) till såsen och marinera kycklingbrösten i den i ca 2h
- Ta ur kycklingen
- Stek kycklingen för yta i het oljad panna
- Ta ur kycklingen, ska inte vara genomstekt
- Häll istället såsingredienserna i pannan och koka upp
- Lägg i kycklingen och låt småputtra under lock några minuter, tills kycklingen lr genomstekt
- Ta ur kycklingen igen och låt vila
- Red eventuellt såsen OM det behövs
- Skiva kycklingen och lägg åter bland såsen, toppa med persiljan
- Servera med valfritt tillbehör så som potatis, ris eller ugnsrostade rotfrukter exempelvis