Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Du behöver:

  • Kycklingbröstfile, 1 per person
  • Ingredienser till pepparsås enligt recept HÄR, 1 sats för ca 2-3 personer
  • olja för stekning
  • 1 näve färsk persilja, valfritt

Gör så här:

  1. Vispa samman ingredienserna (förutom mjöl för redning) till såsen och marinera kycklingbrösten i den i ca 2h
  2. Ta ur kycklingen
  3. Stek kycklingen för yta i het oljad panna
  4. Ta ur kycklingen, ska inte vara genomstekt
  5. Häll istället såsingredienserna i pannan och koka upp
  6. Lägg i kycklingen och låt småputtra under lock några minuter, tills kycklingen lr genomstekt
  7. Ta ur kycklingen igen och låt vila
  8. Red eventuellt såsen OM det behövs
  9. Skiva kycklingen och lägg åter bland såsen, toppa med persiljan
  10. Servera med valfritt tillbehör så som potatis, ris eller ugnsrostade rotfrukter exempelvis