Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Servera med förslagsvis ris, råraka eller stekt potatis
Du behöver:
fetaoströra
- 1 pkt (200g) Violifes falska fetaost
- 1/2 röd paprika
- 1/2 rödlök
- saft från 1 lime
- 5-10 cm gurka
- salt
- peppar
- 2 msk olivolja eller annan olja
- Ev. 1 msk vatten
kycklingfilé
- kycklingbröstfile
- Salt (örtsalt)
- peppar
- lökpulver
- olja för stekning
råraka
- rå potatis
- salt
- peppar
- olja för stekning
Stekt potatis
- kokt potatis
- salt
- peppar
- olja för stekning
Gör så här:
- Börja med fetaoströran.
- Hacka upp hela fetaosten i små kuber.
- Ta hälften av kuberna och mixa samman med olja, limesaft och ev. lite vatten tills du får en helt len fetaostkräm. Denna är redan god att ex bre på mackan och gärna kombinera med peppar och salami (TIPS!) MEN nu fortsätter vi…
- Skala gurkan och finhacka den, rödlök och paprika och blanda samman med fetaostkrämen och resterande fetaostkuber. Salta och peppra efter smak.
- Nu gör du kyckligen
- Dela kycklingfiléerna på höjden, d.v.s. gör dom hälften så tjocka ALTERNATIV banka ut dom så att du får dom tunnare
- Krydda dom
- Stek i olja i medelvarm panna (ca. 2 minuter på varje sida) och lägg på tallrik för att vila medan du gör potatisen
råraka på potatis (råraka på sötpotatis finner du recept för HÄR)
- Skala potatis och riv grovt på rivjärn
- Salta och peppra och krama ur överflödig vätska
- 1 råraka blir lagom storlek av 1-2 potatisar
- Ta en näve (eller ett par matskedar) riven, kryddad, potatis och lägg en hög i oljad het stekpanna. Platta försiktigt ut med handen eller med stekspade/sked
- Vänd först när undersidan börjar bli krispig och gyllenbrun, man ser att den börjar bli lite frasig (tar ca 3-5 minuter)
- När genomstekt och gyllenbrun på bägge sidor
stekt potatis
- Skär den kokta kalla potatisen i kuber
- Stek i het oljad panna tills gyllenbrun
Servera tillbehöret med fetaostkrämen och kycklingen samt ev. toppad med någon hackad ört (basilika eller timjan passar bra) samt ringlad olivolja