Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Snabblagat och enkelt. Supergott. Har flera varianter på currygrytor på bloggen men denna är klart enklast och just nu en ny favorit hos barnen.

4-6 personer

Du behöver:

  • 4 kycklingbröstfileer
  • 1 liten gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl chilisås alternativt passerade tomater eller 2-3 msk tomatpuré eller ketchup
  • 1,5 msk currypulver (ta mer eller mindre om så önskas)
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk vinäger
  • olja för stekning
  • örtsalt
  • peppar
  • 1 näve persilja

Gör så här:

  1. Ansa köttet och krydda bygger sidor med örtsalt och peppar
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs kycklingen för yta enbart, ta sedan av.
  3. Finhacka löken och fräs i olja
  4. Tillsätt tomat/chilisås och kokosmjölk + curry och låt koka upp
  5. Lägg till baka kycklingen och paprikan som du finhackat och låt småputtra i såsen några minuter
  6. Ta ur och skär i kuber, gör inget om fortfarande inte färdigtillagat
  7. Smaka av såsen vad beträffar kryddningen
  8. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt puttra ytterligare några minuter
  9. Toppa med persilja vid servering
  10. Servera med förslagsvis ris