Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Servera gärna med en kall vitlöks- eller persiljesås. Finns flera recept på bloggen. Ris, ”falsk” couscous eller valfri puré/mos blir perfekt tillbehör
Du behöver:
- 400-500g kycklingfilé (bröst eller lår)
- 100g bacon eller pancetta (går att utesluta)
- 1 gul lök
- 1 stor morot
- 1 liten sötpotatis
- 1/2 purjolök (bara den ljusa delen)
- 1/3 blomkålsbukett
- 2 dl buljong
- 2 dl äppelmust av fin kvalitet (gärna och helst ofiltrerad)
- 2 dl kokosmjölk
- 2-3 msk senap (obs. kolla innehållet)
- 2 msk tomatpuré
- 2 färska tomater
- salt (gärna örtsalt)
- peppar
- 1 rött äpple
- olja för stekning
- ev. aningen curry (ex. 1/2 tsk)
Gör så här:
- Använd en gryta
- Skär upp grönsakerna och dela kycklingen i mindre bitar
- Bryn först kyckling i olja
- Salta och peppra
- Bryn bara, tillaga inte tills genomstekt
- Tillsätt lök och purjolök och häll av åt sidan
- Stek upp bacon/pancetta tills knaprigt, ställ även detta åt sidan
- Fräs grönsaker i olja (morot, sötpotatis, blomkål)
- Tillsätt buljong, äppelmust, kokosmjölk, senap och tomatpuré och låt koka upp, låt småputtra tills grönsakerna börjar mjukna
- Återför kyckling, lök och purjo
- Smaka av såsen och krydda ev. mera
- I slutet tillsätter du grovt skuren tomat
- Toppa med bacon vid servering