Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Servera gärna med en kall vitlöks- eller persiljesås. Finns flera recept på bloggen. Ris, “falsk” couscous eller valfri puré/mos blir perfekt tillbehör

Du behöver:

  • 400-500g kycklingfilé (bröst eller lår)
  • 100g bacon eller pancetta (går att utesluta)
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot
  • 1 liten sötpotatis
  • 1/2 purjolök (bara den ljusa delen)
  • 1/3 blomkålsbukett
  • 2 dl buljong
  • 2 dl äppelmust av fin kvalitet (gärna och helst ofiltrerad)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2-3 msk senap (obs. kolla innehållet)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 färska tomater
  • salt (gärna örtsalt)
  • peppar
  • 1 rött äpple
  • olja för stekning
  • ev. aningen curry (ex. 1/2 tsk)

Gör så här:

  1. Använd en gryta
  2. Skär upp grönsakerna och dela kycklingen i mindre bitar
  3. Bryn först kyckling i olja
  4. Salta och peppra
  5. Bryn bara, tillaga inte tills genomstekt
  6. Tillsätt lök och purjolök och häll av åt sidan
  7. Stek upp bacon/pancetta tills knaprigt, ställ även detta åt sidan
  8. Fräs grönsaker i olja (morot, sötpotatis, blomkål)
  9. Tillsätt buljong, äppelmust, kokosmjölk, senap och tomatpuré och låt koka upp, låt småputtra tills grönsakerna börjar mjukna
  10. Återför kyckling, lök och purjo
  11. Smaka av såsen och krydda ev. mera
  12. I slutet tillsätter du grovt skuren tomat
  13. Toppa med bacon vid servering